Starta egen webshop i WordPress med WooCommerce

Starta egen webshop i WordPress med WooCommerce

Artikel uppdaterad i juli 2018

När du ska starta webshop står du inför det viktiga valet att välja rätt plattform. Vi svarar på 7 vanliga frågor om att bygga webshop i WordPress med WooCommerce.

Vad är WooCommerce?

WooCommerce är ett tillägg till plattformen WordPress. Med WooCommerce kan små liksom stora företag sälja vad som helst – var som helst. Eftersom WooCommerce är så pass anpassningsbart har det blivit väldigt populärt. Enligt WooCommerce själva använder hela 28% av världens webshopar WooCommerce. Mäktigt!

Men är WooCommerce rätt för dig? Vi undersöker!

Varför webshop i WordPress?

WooCommerce är som sagt ett tillägg till WordPress som gör det möjligt att sälja produkter eller tjänster. Plattformen du kommer att jobba i är med andra ord WordPress.

En av de främsta fördelarna med WordPress är att du kan gå från nystartat bolag hemma i mammas källare till marknadsledande bjässe utan att behöva byta plattform. I takt med att bolaget växer kommer såklart även andra behov att dyka upp och eftersom WordPress är open source (fritt att använda hur och var du vill) kan du flytta din webshop i WordPress till en annan leverantör utan att behöva bygga om allting.

Är det säkert att använda WooCommerce?

Det korta svaret är ja. WordPress liksom WooCommerce arbetar hela tiden tillsammans med proffs på internetsäkerhet för att ny kod ska vara säker. Däremot är det viktigt att du ser till att leverantören du väljer att lägga din webshop hos uppfyller alla säkerhetsstandarder på sin server och att betalningen sker bakom en säker anslutning, HTTPS. Det är också viktigt att du uppdaterar alla program och tillägg så fort det kommer uppdateringar.

Men: Inga av dessa säkerhetsåtgärder spelar någon roll om du sätter abc123 som lösenord till administrationen. Tycker du att det är svårt att skapa ett säkert lösenord kan du använda en lösenordsgenerator.

Se till att det görs backuper på din webshop i WooCommerce automatiskt, så att du inte förlorar allt om olyckan trots allt skulle vara framme.

Syns min WooCommerce-webshop på Google?

Alla som driver framgångsrika webshopar vet att du behöver synas på Google för att lyckas idag.

WordPress och WooCommerce gör det enkelt för dig att få din webshop att synas på Google. Delvis gör plattformen en del av arbetet själv genom att vara korrekt uppbyggt och ha smarta, automatiserade funktioner, delvis kan du lägga till tillägg där du själv kan arbeta vidare med att få webshopen att synas på Google.

Får jag support när jag behöver det?

WordPress har ett väldigt aktivt forum för WooCommerce där du kan skriva din fråga för att få svar från någon av de miljontals andra som använder WooCommerce till sin webshop. Om du söker finns det kanske någon som redan haft samma funderingar som du och fått svar.

WordPress eller WooCommerce har däremot inget telefonnummer dit du kan ringa för att få hjälp. När du ska starta din webshop, titta vad för support du kan få av den leverantör du väljer att lägga upp din WooCommerce-webshop hos.

Kommer webshopen att se snygg ut?

Den som säger att utseendet inte spelar roll ljuger. När det kommer till webdesign går utseendet hand i hand med användarvänligheten. En användarvänlig webshop är lättöverskådlig, välorganiserad och lätt att handla i. Vad det innebär i praktiken kan skilja sig en del från webshop till webshop. Fundera över vilken information eller vilka produkter och diskutera med en webdesigner för att få en riktigt snygg och användarvänlig webshop.

Ready 4 Webshop?

WooCommerce eller annat system – vi fixar den plattform som funkar bäst för dina behov. Hör av dig!

Checkbox

Vad kostar en webshop i WordPress?

När allt kommer omkring spelar det ju ingen roll hur bra något är, om det inte ryms inom din budget. Lika funktionsmässigt anpassningsbart som WordPress och WooCommerce är, lika anpassningsbar är kostnaden för att bygga upp kalaset. Om du är teknisk kan du komma billigt undan genom att installera och designa din webshop själv. Det finns också massor av tillägg att installera för att få olika funktioner på din webshop, både gratis tillägg och tillägg som kostar en slant.

De allra flesta vill ändå ha någon tar hand om de mest tekniska bitarna i webshopen. En webshopsleverantör kan installera webshopen åt dig, designa den och se till att den fungerar optimalt.

Några saker som du kan räkna med kostar extra är:

  • Betallösningar
  • Specialdesign
  • Specialfunktioner
  • Support

Rätt valda utgifter för din webshop ger mångfalt tillbaka i form av fler kunder och mer försäljning!

Redo att ta första steget mot en webshop? Fyll i dina uppgifter i formuläret ovan, så tar vi kontakt med dig!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få våra blogginlägg och tips via vårt nyhetsbrev, som kommer ut några gånger per år! Genom att ange din e-postadress så samtycker du till att vi skickar dig nyhetsbrev. Vi lämnar inte ut din adress till någon annan. Du kan när som helst avregistrera dig från fortsatta utskick.