4 anledningar att driva webshop i Magento

En flexibel och kraftfull plattform för din ehandel

4 anledningar att driva webshop i Magento

En flexibel och kraftfull plattform för din ehandel

Artikel publicerad maj 2019

Magento är idag en av de ledande plattformarna för ehandel, ett go-to-market val för större och mer komplexa webshop-lösningar (och de som vill nå dit). Genom att vara skräddarsytt för den här högre nivån av ehandel möjliggör Magento en skalbarhet och flexibilitet som är svårmatchad från annat håll. Låt oss diskutera hur en Magento-webshop kan accelerera din digitala framgång utan att halta på vägen!

Vad är Magento?

Det korta svaret: en plattform för ehandel. I jämförelse med flera plattformar med inriktning på främst mindre webshopar så är namnet Magento kanske inte riktigt lika välbekant för den som inte redan är insatt. Den första öppna betan släpptes redan 2007 och verktyget har sedan dess utvecklats och vuxit, hela tiden med ett huvudsakligt fokus på just ehandel. Tjänsten ägs och utvecklas idag sedan mitten på 2018 av Adobe efter flera år hos eBay – båda två stora och välkända aktörer som i sig självt säger en hel del av vad man har att vänta sig.

Magento erbjuder två olika versioner av sin plattform: Magento Open Source och Magento Commerce, som i sin tur finns i olika varianter anpassade efter olika behov. Är du osäker på vilken lösning som passar bäst för dig så finns vi här för att hjälpa dig fastställa vad som krävs för att din webshop ska lyckas – hör av dig!

4 styrkor hos en Magento-webshop

1. Byggt med skalbar ehandel i fokus

En webshop har ofta ett större behov av flexibilitet och förmåga att växa smärtfritt än vad en ”vanlig” webbplats har. Genom att sätta ehandeln i första fokus, snarare än som en sidofunktion, kan man erbjuda en stor variation av skalbara lösningar. Detta möjliggör en unik shopping-upplevelse så som din verksamhet behöver den, oavsett storlek både nu och i framtiden.

En Magento-webshop är utformad för att både ehandlaren och slutkunden ska ha en så smidig och omfattande upplevelse som möjligt. Många funktioner som ofta kräver extra utveckling i andra plattformar (och då inte sällan blir nedprioriterat) kommer här som en självklar del. För att nämna några fördelar så finns exempelvis stöd för flera valutor, dynamiska produktrelationer, kundsegmentering och användarvänliga helhetslösingar för din produktkatalog för enklare administration. Du har dessutom möjligheten att kontrollera flera olika webshopar i samma admin-panel, istället för att ha det utspritt på flera olika platser.

2. En flexibel open source-plattform

Open Source innebär att källkoden till plattformen är öppen. Detta bygger vidare på vår första punkt om utvecklingspotentialen hos Magento. Om användaren saknar en funktion så kan den tas fram med ett integrerat stöd till resten av plattformen. Det gör Magento till en plattform som konstant utvecklas och förbättras med en fantastisk flexibilitet. Du som e-handlare har total kontroll över kundupplevelsen i just din webshop för en unik och framtidssäker lösning.

Ready 4 Magento?

Kontakta oss för ett första kravlöst samtal där vi kan fastställa vilka behov du har för din webshop, både idag och framåt. Vi har lång erfarenhet av att skapa möten mellan effektiv strategi, kreativitet och den senaste tekniken. Låt oss skapa framgång tillsammans.

Checkbox

3. SEO-vänligt från grunden

Att jobba SEO-anpassat i en webshop med potentiellt tusentals sidor att hålla ordning på kan vara något av en mardröm om plattformen inte har ett inbyggt stöd för detta. Samtidigt är det ett arbetssätt som är vitalt för att lyckas online idag, det går helt enkelt inte att komma undan hur pass viktigt synbarheten på sökmotorer är för att få in konverterande kunder.

Lyckligtvis har Magento flera inbyggda funktioner som underlättar arbetet, både rent praktiskt (exempelvis hjälpmedel för att undvika bestraffning för duplicerat innehåll) och mer indirekt genom att vara en snabb och mobilvänlig plattform.

4. Säkerheten

En webshop är ofta full av känsliga kunduppgifter och data, vilket sätter höga krav på säkerheten. Återkommande uppdateringar av Magentos grund och utveckling av systemen innebär en säker plattform där du och dina kunder kan känna sig trygga.

Att välja plattform kommer att vara ett av de första och även viktigaste besluten du tar när du startar eller vidaretvecklar en webshop. Vi vet att valmöjligheterna är många och att det kanske inte alltid är helt uppenbart vad som är rätt för det du vill uppnå. Genom åren har vi väglett många aktörer genom den här processen, och gör gärna detsamma för dig.
Börja med att fylla i formuläret ovan, så tar vi det därifrån!

Fler blogginlägg om ehandel

Google Consent Mode v2
Google Consent Mode v2

Google Consent Mode v2 är ett verktyg som hjälper till att hantera cookies för att samla in data på ett korrekt sätt. Detta är viktigt att få på plats om du använder Google Analytics och Google Ads.

AI för marknadsförare
AI för marknadsförare

Använd AI i ditt marknadsföringsarbete och upptäck hur olika AI-verktyg kan underlätta för dig i ditt företag. Låt AI skapa artiklar, unika bilder eller redigera videoklipp, möjligheterna är oändliga!

Intervju med CAN Belysning
Intervju med CAN Belysning

Läs intervjun med Ann-Christin Johnsson på CAN Belysning AB och hur vi hjälpte deras företag med deras digitala närvaro.

Team Ready växer med tre nya medarbetare
Team Ready växer med tre nya medarbetare

Vi växer! Nu kan vi presentera fler härliga kollegor till vårt team. Vi välkomnar Victor som ekonomiassistent, Christian som drifttekniker och Therese som content marketer.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få våra blogginlägg och tips via vårt nyhetsbrev, som kommer ut några gånger per år! Genom att ange din e-postadress så samtycker du till att vi skickar dig nyhetsbrev. Vi lämnar inte ut din adress till någon annan. Du kan när som helst avregistrera dig från fortsatta utskick.