7 viktiga anledningar att använda WordPress

7 viktiga anledningar att använda WordPress

Artikeln uppdaterad augusti 2020

WordPress släpptes under 2003 som ett bloggsystem. Med närmare 15 år i ryggen har det utvecklats till världens mest använda plattform för inte bara bloggar utan även professionella företagshemsidor och säljande webbshopar. Siffror hämtade i augusti 2020 visar att WordPress används till 38,1% av de 10 miljoner populäraste hemsidorna på nätet. För jämförelse så används tvåan av 2,8%.

Fördelarna med att bygga hemsida i WordPress

Det finns massor av fördelar med att bygga din hemsida i WordPress, men här är de som vi tycker är de främsta fördelarna med att välja WordPress till din hemsida eller webbshop:

  1. Enkelt att använda
  2. Obegränsade utvecklingsmöjligheter
  3. Skalbart
  4. Underlättar vid sökmotorsoptimering och gör det lättare att synas på Google
  5. Möjlighet till webbshop eller blogg på samma plats
  6. Kod- och designfrihet
  7. Populär plattform

1. Enkelt att använda

Ett CMS, content management system, som t.ex. WordPress gör att du kan uppdatera hemsidan utan att behöva lära dig att koda. Det leder till att flera i företaget kan hjälpas åt med att uppdatera hemsidan och du behöver inte vänta på att en webbdesigner gör uppdateringarna åt dig.

WordPress är ett rent och snyggt CMS där det går lätt att lära sig grunderna. Efter 15 år så har gränssnittet testats och förfinats för att vara så användarvänligt som möjligt.

2. Obegränsade utvecklingsmöjligheter

WordPress är öppen programvara, open source, vilket innebär att användaren är fri att använda, läsa och modifiera koden precis hur som helst. Det betyder i praktiken att om du väljer att låta bygga upp din hemsida i WordPress så har du alla möjligheter i världen. Det går att modifiera din hemsida på exakt det sätt du vill.

Miljontals användare kan alla utveckla funktioner till sina hemsidor, vilket innebär att funktionen du eftersöker troligen redan finns för dig att lägga till och börja använda. Med andra ord: Du behöver inte uppfinna hjulet igen, och finns inte funktionen så går den förstås alltid att låta utveckla.

3. En hemsida i WordPress är skalbar efter just dina behov

Du kan gå från nystartat bolag till marknadsledande bjässe utan att behöva byta plattform. Plattformen passar helt enkelt både det lilla företaget så väl som det stora och kan växa med dig utan att spricka i sömmarna.

4. Underlättar sökmotorsoptimering för att synas på Google

Öppnar du en butik mitt i skogen utan att skylta eller marknadsföra dig kommer det inga kunder. Att detsamma gäller för hemsidor vet alla som är framgångsrika på nätet idag. En viktig marknadsföringskanal är Google.

Genom att bygga din hemsida i WordPress blir det enklare för dig att synas på Google. Delvis gör plattformen en del av arbetet själv genom att vara korrekt uppbyggt och att ha smarta, automatiserade funktioner. Delvis kan du även lägga till tillägg som gör det enklare för dig att se vad du behöver göra för att nå en bättra placering i sökresultaten. Vi på Ready Digital använder gärna pluginet Yoast eftersom det är ett komplett optimeringsverktyg som är lätt att använda även för dig som inte är så insatt.

Om du dessutom bloggar, vilket WordPress är perfekt för, så har du en naturlig kanal för att skapa innehåll din hemsida – vilket är grunden för att synas bra på Google.

5. Bygga hemsida med webbshop och blogg

En annan fördel är möjligheten att driva en webbshop i WordPress. När vi bygger webbshopar åt våra kunder använder vi tillägget WooCommerce för att kunna göra riktigt proffsiga webbshopar. Om du inte har en webbshop från början kan du alltid lägga till det i efterhand utan att behöva bygga om hela hemsidan från grunden.

Ready 4 WordPress?

Låt oss bygga en riktigt bra webbplats i WordPress åt dig! Hör av dig så kan vi prata om saken:

Checkbox

Hemsida i WordPress till Exotic Snacks
hemsida i WordPress till Marrakech Design
hemsida i WordPress till RoyalAir

Vad har Exotic Snacks, Gott och Kort och Värends Miljö gemensamt? Vi har byggt WordPress-lösningar till dem, anpassade efter just deras behov.

6. Kod- och designfrihet

Med WordPress har du full kontroll. Som nämnt tidigare är WordPress i sig själv öppen programvara vilket innebär att du äger hela hemsidan själv. Ingen ägare kan lägga ner programmet så att du plötsligt står utan hemsida en dag. Plattformen utvecklas hela tiden och uppdateras med jämna mellanrum, så att du alltid kan ha en plattform som bygger på aktuella standarder.

WordPress har allt du behöver, till skillnad för en del andra hemsidesverktyg där du kan behöva ett externt program för att exempelvis ladda upp filer. Eftersom WordPress är webbläsarbaserat kan du sitta på vilken dator du vill och uppdatera hemsidan. Det finns dessutom appar för att uppdatera din WordPress-hemsida via telefonen eller surfplattan.

WordPress ger dig också friheten att ändra designen precis hur du vill, det är bara fantasin som sätter gränser.

7. Populär plattform

Det finns ingen anledning att simma mot strömmen. WordPress är en populär och välkänd plattform som används på miljontals hemsidor över hela världen. Genom den frihet som WordPress ger har de byggt upp en enorm community med engagerade användare.

Din hemsida + WordPress = Sant

Känns WordPress som nästa steg för din hemsida? läs gärna mer om vad vi kan göra för din webbplats, vi pratar gärna med dig om såväl WordPress som din övergripande digitala närvaro.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få våra blogginlägg och tips via vårt nyhetsbrev, som kommer ut några gånger per år! Genom att ange din e-postadress så samtycker du till att vi skickar dig nyhetsbrev. Vi lämnar inte ut din adress till någon annan. Du kan när som helst avregistrera dig från fortsatta utskick.

Fler blogginlägg för din webbplats

Google Consent Mode v2
Google Consent Mode v2

Google Consent Mode v2 är ett verktyg som hjälper till att hantera cookies för att samla in data på ett korrekt sätt. Detta är viktigt att få på plats om du använder Google Analytics och Google Ads.

AI för marknadsförare
AI för marknadsförare

Använd AI i ditt marknadsföringsarbete och upptäck hur olika AI-verktyg kan underlätta för dig i ditt företag. Låt AI skapa artiklar, unika bilder eller redigera videoklipp, möjligheterna är oändliga!

Intervju med CAN Belysning
Intervju med CAN Belysning

Läs intervjun med Ann-Christin Johnsson på CAN Belysning AB och hur vi hjälpte deras företag med deras digitala närvaro.