Analys Strategi Målgrupp Innehåll

Digital strategi

Digital strategi

En digital strategi är viktig för att lyckas online och hjälper dig att sticka ut i konkurrensen på webben. Med en strategisk plan för de olika digitala kanalerna säkerställer du att specifika mål kan uppnås. En välarbetad och effektiv digital strategi stärker den digitala närvaron och skapar rätt förutsättningar att engagera och attrahera din målgrupp.

Vad är digital strategi?

En digital strategi är en övergripande plan över hur du ska nå dina digitala mål. Strategin inkluderar kanalval, målgruppssegmentering, innehållsstrategi, marknadsföringsmetoder samt mätning och baseras på en analys av marknaden, målgruppen och konkurrenter. Det handlar till exempel om hur sociala medier, webbplats, e-postmarknadsföring och sökmotorer ska nyttjas för att få rätt förutsättningar att nå och engagera målgruppen. Effektiv digital strategi hjälper dig stärka din närvaro online och leder dig mot dina mål.

Vi ställer frågorna som leder till din unika digitala strategi. Hör av dig så berättar vi mer!

Varför behövs en digital strategi?

Att ha en digital strategi är viktigt eftersom den hjälper dig att få ut mesta möjliga av dina marknadsföringsinsatser. Till exempel att rikta resurser på rätt sätt, skapa engagemang och lojalitet hos kunder, öka synlighet, generera leads och förbättra resultat. En välutformad strategi möjliggör målinriktad marknadsföring och effektivare kommunikation, vilket gör att du blir mer konkurrenskraftigt och får större chans att nå dina mål.

Därför behövs en digital strategi

Det är viktigt att hänga med i den snabba digitala utvecklingen som sker inom försäljning och marknadsföring, annars är det lätt att hamna efter. Därför är det viktigt att börja med en digital strategi idag!

Digital-strategi

Lägg grunden med en digital strategi

Den digital strategin lägger grunden för din digitala närvaro och leder dig framåt för att du ska kunna uppnå dina mål online. Det finns flera viktiga steg för att lyckas med den digitala strategin. Du behöver bland annat analysera nuläge och konkurrenter, bestämma ditt syfte och mål, samt veta vilka du riktar dig till.

metadata

Exempel på digital strategi

Den digitala strategin ger riktlinjer för hur du ska hantera din digitala närvaro och är lika viktig som din affärsplan. Med fiktiva företaget Speedy Socks ger vi dig ett konkret exempel på varför digital strategi är så viktigt.

metabeskrivning

Förstå den digitala kundresan

Kundresan börjar från det att målgruppen upptäcker ditt varumärke tills dess att de blir fullt lojala och återkommande. Det är viktigt att förstå de olika faserna som din målgrupp går igenom för att fatta rätt beslut och leda kunden mot dina mål.

Bygg en stark digital närvaro

Arbeta för att hela tiden stärka din digital närvaro! Gör detta genom att regelbundet analysera statistiken för din webbplats, sociala medier och annonsering. Der ger värdefull information som du kan använda för att fatta rätt beslut framåt.

Vilka är dina målgrupper?

Det är viktigt att identifera dina målgrupper för att kunna välja rätt digitala kanaler och skapa innehåll som intresserar och engagerar. Beskriv målgruppen utifrån demografi, intressen och behov och skapa gärna så kallade “personas”.


sociala-natverk

Vilka sociala kanaler är bäst för ditt företag? Med den digitala strategin som grund får du förståelse för vilka sociala kanaler som du bör satsa på. Välj ut en eller ett par sociala medier där dina målgrupp finns och är aktiva. Genom att arbeta strategiskt och fokuserat kommer du att lyckas.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få våra blogginlägg och tips via vårt nyhetsbrev, som kommer ut några gånger per år! Genom att ange din e-postadress så samtycker du till att vi skickar dig nyhetsbrev. Vi lämnar inte ut din adress till någon annan. Du kan när som helst avregistrera dig från fortsatta utskick.

Vill du ha hjälp med att stärka din närvaro online?

Vi hjälper dig med din webbplats, e-handel, SEO, Google Ads och bollar gärna frågor om digital strategi och marknadsföring med dig!