Domäner

Nyregistrering och hantering av .se och .nu-domäner
Registrera ny domän

Med en domän får du en egen plats på internet dedikerad till exempelvis ditt företag, verksamhet eller personliga varumärke. Domäner är unika och kan beskrivas som en adress på nätet kopplat till den IP-adress och server där hemsidan ligger. Som domänregistrator hjälper vi dig med nyregistrering, hantering och uppdatering av din .se eller .nu-domän.

Nyregistrering av domännamn:

För att kunna använda en domän behöver du först registrera domännamnet. Så snart en registrering är gjord kan ingen annan välja samma domännamn. Därför är det bra att du kollar att domännamnet är ledigt innan du bestämmer dig för vilken domän du vill använda.

Om du önskar registrera ett nytt domännamn kan du antingen mejla eller ringa till oss. Vi hjälper dig ta reda på om ditt önskade domännamn är ledigt, och kommer med nya förslag om det mot förmodan redan skulle vara taget. Efter att vi mottagit dina uppgifter registrerar vi din domän med önskat domännamn. Du kommer därefter få en bekräftelse från oss om att din domän registrerats.

Förnyelse av domännamn:

För att behålla din domän behöver du då och då förnya ditt registrerade domännamn. Om du har din domän registrerad hos oss kommer vi meddela dig när det är dags.

Du förnyar ditt domännamn enkelt via en länk vi mejlar till dig. Där väljer du själv antal år du önskar förnya din domän. Du kan också kontakta oss via mejl eller telefon så hjälper vi dig.

Uppdatering av kontaktuppgifter:

Om du vill ändra dina uppgifter kopplade till din domän behöver du kontakta oss. Vi skickar då ett dokument där du fyller i dina uppdaterade uppgifter och därefter ser vi till att rätt uppgifter registreras på din domän.

Hantering av namnservrar:

Om du vill uppdatera dina namnservrar behöver du kontakta oss. Vi hjälper dig skapa upp en ny DNS-zon och ser till att allt fungerar som det ska.

Överlåtelse av domännamn:

För att överlåta ett domännamn behöver du fylla i en överlåtelseblankett. Blanketten behöver skrivas ut och fyllas i för att därefter skickas till oss per post, alternativt scannas in och mejlas till oss. Dokumentationen sparas för att styrka ändringen. Kontakta oss om du vill överlåta ditt domännamn till någon annan så mejlar vi överlåtelseblanketten till dig.

Byte av registrar:

Om du önskar byta domänregistrator behöver du kontakta oss. Vi tar fram din auktoriseringskod och mejlar den till din kontakt för domänen.

Avregistrering av domännamn:

Vill du avregistrera ditt domännamn mejlar du till oss på info@readydigital.se.

Hantering av DS-poster:

I dagsläget har vi ingen hantering av DS-poster.

Klagomål och abuse-ärenden:

Om du vill rapportera ett abuse-ärende eller har klagomål på en domän som vi registrerar, skicka ditt ärende till abuse@readydigital.se. Vi återkommer vanligtvis inom 2 arbetsdagar.

Redo för en ny domän?

Vi hjälper dig registrera din domän. Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss! Eller hoppa över formuläret och ring oss direkt: 0470-70 36 70

GDPR